„Новата специалност по „Сигурност и разузнаване“ заинтригува вниманието на бъдещите зрелостници в СУ „Димитър Матевски“ в Пловдив“ – споделят впечатленията си преподавателят във висшето училище проф. д-р Михаил Михайлов и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич.

Учениците от 12-ти клас с профил „Предприемачество“ са проявили изключителен интерес към бакалавърските програми в професионалното направление по национална сигурност и са задавали много въпроси, свързани с обучението в специалностите по икономика и администрация и управление.

По време на презентацията на ВУСИ, осъществена със съдействието на ръководството на пловдивското училище и класния ръководител Цонка Вайсилова, дванадесетокласниците са се запознали с процедурата по ранно записване и онлайн кандидатстване във висшето училище.

Те са научили и за Дните на кариерата и отворените врати всеки петък и събота във вуза, през които могат на място обстойно да се информират за възможностите за европейското ниво на обучение и модерната учебна база.