Доц. д-р Руси Янев от Факултета по национална сигурност и обществен ред и проф. д-р Михаил Михайлов от Факултета по икономика и администрация на ВУСИ осъществиха делово посещение в ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. Те заедно с мениджъра „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич проведоха оживена дискусия с ученици от 12-ти клас на елитното училище със съдействието на зам.-директора по учебната дейност Мария Атанасова.

„Интересът към криминалистиката и киберсигурността е очакван, защото обучението в професионално направление „Национална сигурност“ във ВУСИ е на високо ниво“ – споделя доц. д-р Руси Янев. По време на видео презентацията той запозна средношколците с историята на вуза, с нивото на обучение и с модерната учебна база със специализираните кабинети и зали по информационни технологии, охранителна сигурност, криминалистика, полиграф, бойни изкуства и електронно стрелбище.

От своя страна проф. д-р Михаил Михайлов представи професионалните направления по икономика и администрация и управление. Дванадесетокласниците поставяха въпроси за важни детайли в областта на маркетинга, рекламата, управлението и финансите. Те заявиха готовност да присъстват на предстоящата студентска конференция на 30 март, посветена на образованието в контекста на сигурността в икономиката, мениджмънта, хуманитарните и социалните науки.

Как могат да кандидатстват още сега преди да са завършили средното си образование и да се включат в ранното записване във висшето училище, им обясни мениджърът Радослава Сенгалевич. Тя ги запозна и с онлайн кандидатстването за бакалавърските специалности, което се прави и през мобилен телефон за минута време, с възможност за запазване на предпочитана от тях специалност.