Предстоящата научна конференция за образованието и сигурността, организирана с участието на Студентския съвет на ВУСИ на 30 март, заинтригува вниманието на учениците от 12-ти клас на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” в Пловдив.

Те научиха за поредната студентска инициатива по време на интересната среща с преподавателя във ВУСИ проф. д-р Васил Георгиев и мениджъра „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич.

Представителите на висшето училище гостуваха на учениците с профилирано изучаване на “Хуманитарни науки с интензивно изучаване на английски език” и “Хуманитарни науки с интензивно изучаване на френски език” и им разказаха за актуалните предмети в бакалавърските програми в трите професионални направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление, които могат да се изучават във вуза.

Бъдещите зрелостници се интересуваха от провежданото ранно записване във ВУСИ, още преди да завършили средното си образование.  Те се запознаха подробно с онлайн кандидатстването, формите на кандидатстване и успешната реализация на неговите възпитаници.

Екипът на висшето училище благодари на директора на Хуманитарната гимназия Емил Начев и на зам.-директора по учебната дейност Желязко Събев за оказаното съдействие при реализиране на присъствената презентация.