Студентите от ВУСИ получиха финансови съвети от банкови експерти

Mar 5, 2021

Висшето училище по сигурност и икономика организира среща-разговор между студентите и представители на едни от водещите банкови институции в България.

В платформата Teams двете страни дискутираха възможностите, които дават банките като стажантски програми за студентите на ВУСИ, както и различните видове кредитиране, от които могат да се възползват младежите. В рамките на срещата студентите получиха ценни съвети за личните си финанси и възможностите за финансиране на страт-ъп бизнес у нас и в чужбина, както и имаха думата за въпроси.

Интерес към стажантските програми в банковите институции проявиха не само студентите от направление „Икономика“, а и представителите на „Национална сигурност“ и „Администрация и управление“. Представителите на банките бяха категорични, че няма изисквания за специалността, която следват кандидатите за стаж, защото са готови да се възползват от добрата подготовка на студентите във ВУСИ и да ги обучат за конкретната дейност и позиция, необходима на банката.

Това е само една от поредица срещи, които висшето училище организира в полза на студентите по пътя към кариерното им ориентиране и реализиране.