На Рождество Богородично Висше училище по сигурност и икономика честити празника на Хасково на общинския кмет Станислав Дечев и на председателя на местния парламент Таня Захариева. От името на президента на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, те получиха неговите научни трудове „Политическа реклама между реалността и манипулацията“ и „Антични политически привилегии“. Връчиха им ги мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Илина Георгиева и инспектор КСД Борис Зарков.

Представителите на ВУСИ присъстваха на тържествената церемония в залата на Общинския съвет по удостояване с „Почетен знак на Хасково“ на д-р Янчо Делчев. Изтъкнатият хасковски лекар с изключителна дарителска дейност получи поздравителен адрес от проф. д.п.н. Манолов. В него се казва: „Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай удостояването Ви с отличието „Почетен знак на Хасково“. Вашите професионални постижения са ценен принос в сферата на здравеопазването. Безспорната Ви ерудиция е високо ценена от българското общество. С участието в редица благородни каузи, Вие сте и значим пример за младите хора по пътя на тяхното образователно и ценностно развитие“.

През целия празничен ден, Илина Георгиева и Борис Зарков се срещаха с младите хора на Хасково. Акцент в интересните разговори беше качественото образование в областта на икономиката и сигурността, което Висше училище по сигурност и икономика предлага на своите студенти и последващите реални възможности за професионална реализация.