Поредицата майсторски класове във ВУСИ продължава

May 11, 2022

Под мотото „ДРОНОВЕТЕ – ПРИЛОЖЕНИЕ, НАБЛЮДЕНИЕ, СИГУРНОСТ“ Висшето училище по сигурност и икономика проведе на 11 май, от 15 ч., поредния майсторски клас. В атрактивна демонстрация бе показано едно от най-популярните технически средства в сферата на сигурността, а именно дронът.

Лекцията се състоя в двора на висшето училище, като бе представен дрон Matrice 300 RTK, който е най-новият модел на марката DJI. На събитието присъстваха кандидат-студенти, студенти на ВУСИ, както и студенти от други пловдивски университети. Откритата лекция се излъчваше на живо на страницата на ВУСИ, като интересът и въпросите от онлайн публиката и от тази на живо не спираха. Демонстрацията бе водена от представителите на copter.bg – г-н Тодор Лозанов и г-жа Златина Георгиева. Те запознаха студентите с приложението, наблюдението и още куп други възможности на дрона, и най-вече в сферата на сигурността.

Поредицата майсторски класове във ВУСИ продължава, като на 17 май, от 15 ч., проф. Томо Борисов от направление „Национална сигурност“ ще проведе в Залата по бойни изкуства на ВУСИ открит урок по джу джицу.