ВУСИ награди студенти отличници

Dec 7, 2015

Висшето училище по сигурност и икономика награди студентите с отличен успех. Най-добрите получиха предметни награди на тържествена церемония, посветена на 8 декември – празникът на българската академична общност. „Това е най-младежкият и емоционален ден. Той носи радост, зареден е с много ентусиазъм, но е и израз на отговорността към знанието, което е в основата на всеки успех.” Това написа в поздравителен адрес до ВУСИ областният управител на Пловдивска област г-н Здравко Димитров. Приветствието беше прочетено от зам.-областният управител г-н Георги Пилев, който пожела на младите хора сили и упоритост, за да се реализират в живота.

Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика чл.-кор. проф. д.с.н. Димитър Димитров анонсира въвеждането на доказани европейски практики в процеса на придобиване на знания и при провеждане на изпитите. Нека ученето във ВУСИ се превърне в удоволствие, защото вие сте будни млади хора и го заслужавате, обърна се към препълнената аудитория проф. Димитров. Искаме да имате така нужните практически умения, с които да бъдете фаворити на пазара на труда, допълни ректорът на ВУСИ.

„Българският преподавател и студент имат отговорната мисия да пазят изконните ценности на народа ни – духовност, просвета, наука и култура, да отстояват същността на образователното дело и да съграждат търпеливо и с много любов интелекта и духа на българската нация.” С тези думи се обърна към присъстващите на тържеството президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д.п.н. Георги Манолов. Той подчерта, че знанията, силите и енергията на младите хора са нужни на България тук и сега. „Пожелавам ви здраве, жизненост и увереност в призванието да творите и да реализирате идеите си”, каза политологът.

Проф. Манолов обяви решение на ръководството на вуза да устои с Почетен плакет и грамота проф. д.и.н. Асен Конарев. Отличието е за цялостен и изключително ползотворен принос в развитието на Висшето училище по сигурност и икономика. „Наградата е признание за труда, който положихме, за да получи ВУСИ заслужения национален и нарастващ международен престиж”, заяви развълнуван проф. Конарев. Той подчерта, че вуза има свой облик, който е уникален за България. Гордея се с това и с ясната ни визия за бъдещето, допълни преподавателят, а залата дълго го аплодираше.

Фелина Петрова поздрави студентите, гостите и ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика. „За мен е чест и привилегия да бъда тук. Благодаря ви за креативността и непрекъснатия стремеж да развивате вуза, защото това ни дава още по-добър шанс за житейска реализация”, заяви четвъртокурсничката от специалност „Бизнес администрация”. Тя благодари на преподавателите за професионализма, вниманието и търпението им в учебния процес. И се обърна към своите колеги: „Пожелавам на всеки един от нас да изживее най-прекрасните си студентски години във Висшето училище по сигурност и икономика, да срещне тук нови и истински приятели. Нека не се предаваме пред трудностите, а да ги преодоляваме с упоритост и воля”, призова Фелина Петрова.

По традиция студентите отпразнуваха 8 декември с празничен купон и буйни танци. А наздравиците бяха с пожелания за щастие и житейски успехи.