ВУСИ награди студенти отличници

Dec 5, 2016

Висшето училище по сигурност и икономика награди студентите с отличен успех. На тържествена церемония в навечерието на 8 декември най-добре представилите се през академичната година млади хора получиха грамоти и подаръци, осигурени от ръководството на вуза. „Продължавайте все така прилежно и упорито да усвоявате знания и да се развивате като личности, защото на вас възлагаме надеждите си за едно по-добро бъдеще”. Това заяви пред препълнената аудитория зам.-ректорът на ВУСИ проф. д-р Томо Борисов. Той увери студентите, че утвърдената практика на открита и целенасочена работа с тях ще продължи, за да получат възможно най-доброто висше образование. „Благодаря ви за разбирането и помощта, която ни оказвате, защото по този начин ни стимулирате да внедряваме нови и доказани методи на преподаване”, допълни проф. Борисов. Зам.-ректорът на вуза препоръча на младите хора да продължават все така неотменно да се стремят към най-доброто, да постигат успехите си честно и с достойнство. „Нека студентските ви години бъдат наситени не само със сериозна наука, но и с едни от най-пъстрите и вдъхновяващи изживявания”, пожела проф. Борисов, а думите му предизвикаха бурни аплодисменти.
„На 8 декември празнувайте с цялата си душа и от сърце. Студентските години са едни от най-прекрасните в живота и вие трябва да ги използвате пълноценно.” С тези думи се обърна към младите хора доц. д-р Милена Тепавичарова, декан на УНЦ „Управление, администрация и икономика”. И им напомни, че съчетанието на полезното с приятното, на ученото със забавлението, е рецептата за успех. „Празнувайте, но и се развивайте като личности, защото сега поставяте основите на бъдещите си професионални постижения”, допълни доц. Тепавичарова.
„В тази прекрасна обстановка ни събира един много вдъхновяващ и оставащ вечно млад празник. 8 декември утвърждава непреходността на университетската идея във времето, на търсенето на познания и духовното общуване.” Това заяви и.д. ректор на ВУСИ доц. д-р Валентина Алексиева и подчерта, че да си студент във Висшето училище по сигурност и икономика е чест и отговорност. „Вие сте част от модерен и иновативен вуз, който залага на едни от най-високите стандарти в процесът на обучение, а академичният състав е от доказани професионалисти”, допълни доц. Алексиева. Тя пожела на младите хора да преживеят незабравими мигове и да имат успешна кариера след дипломиране.
Алина Кисьова, която е сред студентите с отличен успех, поздрави ръководството, преподавателите и гостите на Висшето училище по сигурност и икономика. „Благодарим на всички за всеотдайността. С вашия професионализъм вие давате на всички учещи във ВУСИ повече от знания – водите ни към хоризонта на дръзновените идеи и свободата на духа”, подчерта второкурсничката, която следва „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”. Алина Кисьова призова своите колеги да не се предават пред трудностите, а да ги преодоляват с упоритост и воля.
По традиция студентите отпразнуваха 8 декември с щуро парти с много песни, буйни танци и позитивни емоции. А наздравиците бяха с пожелания за успешно взети изпити и житейски успехи.