ВУСИ обучава безвъзмездно студент, израснал в социални институции

Nov 26, 2015

Висшето училище по сигурност и икономика ще обучава безвъзмедно студент, който е израснал в социални институции. 21-годишният Илиян Илиев е завършил Професионална гимназия по строителни технологии „Пеньо Пенев” в Пловдив и иска да има висше образование. Мечтата му е на път да се сбъдне, след като беше приет във ВУСИ по социалната програма на вуза. Тя дава възможност на млади хора с финансови затруднения да учат при преференциални условия (вижте повече на http://goo.gl/h2kCdL).

В конкретният случай обаче, Илиян ще следва напълно безплатно, което стана възможно след разговор с президента на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов. Той го освободи от такса заради нелекото му положение. „Винаги сме помагали на млади хора и това е част от политиката на ВУСИ още от самото му създаване”, заяви президентът на вуза. Проф. Манолов уточни, че до момента над 20 студенти с ограничени финансови възможности са получили качествено образование по социалната програма на висшето училище.

Илиян Илиев избра специалност „Криминалистика (детективска дейност)”, редовна форма на обучение, която се радва на огромен интерес сред младите хора. Уникалните теоретични и практически умения, които придобиват студентите в процеса на тяхното обучение, им гарантират успешна реализация. ВУСИ е в топ 3 по престиж сред работодателите в региона, а месечният доход на завършилите е над средния, показват данните на Рейтинговата система на висшите училища в България.

ВУСИ е единственият вуз в Пловдив и региона, подготвящ кадри за системата на националната сигурност, полицията, охранителната и фирмена сигурност и др. Висшето училище по сигурност и икономика предлага атрактивни бакалавърски и магистърски програми в три професионални направления – „Икономика”, „Администрация и управление” и „Национална сигурност”. Към ВУСИ проявяват огромен интерес и университети от Балканският полуостров и Европа, които желаят да работят заедно с един от най-динамично развиващите се вузове в България. Сключени са договори за международен обмен на студенти и преподаватели, които гарантират качествено и достъпно образование.

Подробна информация за бакалавърските и магистърските програми на Висшето училище по сигурност и икономика можете да намерите на сайта www.vusi.bg, където можете да кандидатствате и on-line.