В Пловдив студентите на ВУСИ се преклониха пред героичния подвиг на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Студентският съвет взе участие във възпоменателното отбелязване на 148-ата годишнина от гибелта на поета революционер, организирано от Община Пловдив.

От името на академичното ръководство, на преподавателите и на своите колеги, председателят Маргарита Моллова, секретарят Арсени Коларов и Пламена Ващенко от Студентския съвет заедно с Еразъм+ координатора Борис Зарков поднесоха венец на поклон и признателност пред паметника на Ботев в Цар Симеоновата градина.

„Нека помним и пазим делото на Ботев“ – призова студентският председател. „Той е символ на борбата за свобода, справедливост и независимост. Неговият живот и творчество вдъхновяват поколения българи да се стремят към високи идеали и да се изграждат като достойни личности“ – сподели още Маргарита Моллова.

„Този венец е израз на нашето дълбоко преклонение и благодарност към Христо Ботев и неговите съратници“ – каза секретарят на Студентския съвет на ВУСИ. „ На този ден, когато сирените ни напомнят за тяхната саможертва, ние се вдъхновяваме да пазим свободата и да носим отговорността за една по-справедлива и по-добра България” – подчерта Арсени Коларов.

Събитието събра много студенти, ученици, преподаватели и граждани, обединени в преклонение пред великите герои на България, посветили живота си на свободата й.