Директорът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ на Висшето училище по сигурност и икономика Ани Хосен и мениджърът КСД Илина Георгиева посетиха като част от провежданата кандидатстудентска кампания 2023/24 Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт /ПГИМ/ в Пазарджик. Изключително интересна и ползотворна бе срещата им с бъдещите зрелостници, защото тя е резултат и от дългогодишното партньорство между двете образователни институции.

„Всеки път в това елитно учебно заведение ни посрещат много сърдечно и с впечатляващо внимание за актуалната информираност на своите възпитаници“ – споделят от екипа на ВУСИ. Видео презентацията за висококачественото обучение, ерудираните и квалифицираните преподаватели и експерти, модерната европейска база и креативната студентска атмосфера в престижния пловдивски вуз предизвика любознателността на дванадесетокласниците от всичките седем класа, които ще завършат средното си образование през тази година.

Изучаващи актуални специалности, сред които икономика и мениджмънт, митническа и данъчна администрация, съдебна администрация и икономическа информатика, учениците „плуваха като в свои води“, поставяйки редица въпроси за бакалавърските специалности във висшето училище в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление.

Те искаха да знаят повече и за ранното записване във Висшето училище по сигурност и икономика, затова своевременно бе направена демонстрация за онлайн кандидатстване през мобилен телефон с възможност за запазване на предпочитана специалност.

Водещият стремеж на ВУСИ, споделиха неговите представители в разговорите с ръководството на ПГИМ в лицето на директора Таня Благова и на зам.-директора по учебна дейност Марияна Куманова, е бъдещите зрелостници да направят най-подходящия образователен избор и да осъществят своите професионални идеи, за което спомага и многообразието от информационни материали за висококачественото обучение във висшето училище, дело на собствения му издателски комплекс.