Написах „Честта и славата на България“, воден от гореща си любов към родината ни – съобщава преподавателят във ВУСИ доц. д-р Петър Ненков по повод новата си книга. Той посочва, че с нея се обръща към всички онези, които са огорчени и обезверени  от последните 30 години на така наречения преход към демократично общество, от отношението на властта към техните проблеми, от мизерията, престъпността и корупцията, ширещи се в държавата ни; обръщам се към всички онези, на които им е писнало и решават да загърбят Отечеството и да тръгнат към „бленувания рай” на Запада, за да реализират мечтите си за по-добър живот.

„Иска ми се с тази книга на всички тях да вдъхна кураж и вяра, чрез ярки и рядко срещани в световната история примери за силата на  духа и творческия гений на българина, за мъдростта и храбростта на велики български държавници и пълководци, за гениални български учени и творци, за изтъкнати спортисти и да им докажа, че с нищо не отстъпваме на онези бленувани от тях държави, към които искат да тръгнат с куфар в ръка“ – казва доц. д-р Петър Ненков.

Авторът коментира, че книгата ще провокира читателя да се замисли върху някои нравствени категории, като родолюбие, дълг, отговорност и национален идеал, които са забравени през последните години на омраза и разединение. „В забързания делник тя ще влее в сърцата ви повече достойнство и самочувствие и ще ви накара да се почувствате горди от това, че сте българи“ – подчертава той.