„Бъдете все така успешни в постигането на образователните си цели“ – пожела Висше училище по сигурност и икономика на старта на новата учебна 2022/2023 година в СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали. По време на деловата визита директорът на учебното заведение Милко Багдасаров и мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ на висшето училище Илина Георгиева обсъдиха традиционно ползотворното сътрудничество и набелязаха възможностите за реализация на съвместни инициативи.

Заедно с екипа си мениджърът КСД посети и доказалите се със своя професионализъм и грижа към учениците гимназии в града. Техните представители се запознаха с новите образователни възможности, които ВУСИ предлага на студентите си.

Отново всеотдайността и вниманието към младото поколение на България бе темата на разговор и с директора на Пожарната в Кърджали комисар Сергей Заимов. ВУСИ поздрави местните огнеборци с професионалния им празник, който е някак символично ден преди началото на новата учебна година. Представителите на висшето училище наблюдаваха с интерес демонстрациите, в които се включваха учениците, подготвени им от РДПБЗН.

„Стремим се да осигурим обществения ред за първия учебен ден и да се погрижим за спокойствието на децата и през цялата година“ – сподели също зам.-директорът на Областната дирекция на МВР – Кърджали Стефан Караиванов в разговора с екипа от Висше училище по сигурност и икономика. По повод удостояването на шефа на кърджалийската полиция ст. комисар Щерьо Милчев с отличието „Почетен знак на МВР – І степен“ бе поднесен поздравителен адрес от името на президента на висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов.

В рамките на деловата си виза мениджърът КСД Илина Георгиева съвместно със своите колеги проведе разговор и с Владимир Чолаков – гл. експерт „ИО“ в община Кърджали, за новите курсове, които ВУСИ предлага на работещите в държавната и общинската администрация в Центъра си за следдипломна квалификация.