Главният секретар на Висшето училище по сигурност и икономика доц. д-р Атанаска Тунтова, мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич и председателят на Студентския съвет Маргарита Моллова посетиха Смолян като част от провежданата презентираща програма за новата кандидатстудентска кампания 2024/25 година.

Екипът на ВУСИ проведе работна среща със зам.-кмета на община Смолян Марин Захариев. На нея бяха обсъдени възможностите за осъществяване на различни инициативи на основата на споразумението за сътрудничество между двете институции.

В рамките на деловата визита бяха реализирани обстойни презентации и осъществени интересни разговори с учениците  в Езикова гимназия „Иван Вазов“, Професионална гимназия по икономика “Карл Маркс” и Профилирана природо-математическа гимназия „Васил Левски“ (Райковска гимназия).

Дванадесетокласниците от ЕГ „Иван Вазов“ поставиха много въпроси относно бакалавърските специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление във ВУСИ. Те искаха да научат важни детайли от обучението по криминалистика с желанието да посетят висшето училище и да се запознаят с преподавателите.

Бъдещите зрелостници от ПГИ “Карл Маркс” заявиха готовност да се включат в откритите уроци под формата на майсторски класове, които традиционно се провеждат при изключителен интерес на средношколци от цялата страна във ВУСИ. По време на мултимедийната презентация учениците от паралелките с профили „Митническа и данъчна администрация“ и „Икономическа информация“ искаха да научат подробности относно обучението в професионално направление „Национална сигурност“ и перспективите за доходна кариера. Екипът на ВУСИ ги запозна с бързата и удобна процедура за онлайн кандидатстване и ранно записване с есе, чрез която могат да си запазят място в предпочитана от тях специалност още преди да са завършили средното си образование.

В резултат на успешно реализирана онлайн презентация за ученици от 12-ти клас в ПМГ „Васил Левски“ бе им предоставена на място богата палитра от информационни материали относно обучението във ВУСИ.

Екипът на висшето училище благодари на ръководството на ПМГ „Васил Левски“, на Надежда Горанова – директор на ЕГ „Иван Вазов“, на Мария Дамова-Мечкарска – директор на ПГИ “Карл Маркс”,  и на Златка Маргаритова – завеждащ Административна служба, за любезното съдействие при организирането и провеждането на актуалните презентации на вуза.