С традиционен научен форум Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва Международния ден на специалистите по управление на човешките ресурси. Темата на тазгодишната научноприложна кръгла маса, организирана от Центъра за лидерство и публични политики /ЦЛПП/ при ВУСИ, е „Съвременни предизвикателства и ефективно развитие на човешкия капитал в организациите“. Събитието ще се състои на 20 май, понеделник, от 11 часа в престижния пловдивски вуз.

Мотото на научния форум е мисълта на американския писател и мотивационен оратор Зиг Зиглър, че „Можете да имате всичко, което поискате в живота си, ако просто помогнете на другите да получат това, което искат“.

Програмата на научноприложната кръгла маса е със специалното участие на Вилимир Александров – председател на Общински съвет – Симитли, Десислава Василева – „Idea PR & advertising“, Моника Чопакова –  оперативен директор на „Bulgaria Wants You“ и член на УС на „Сдружение ДНК“ и Биляна Тодорова – предприемач, CEO & Founder – “1 METER CHOCOLATE” & Blagodaria.bg. Модератор на научния форум е ръководителят на ЦЛПП проф. д-р Валентин Василев.

Съгласно тематичната определеност ще бъдат представени актуални политики и модели, примери за каузи и инициативи, спомагащи развитието на човешките ресурси. В рамките на форума ще бъде реализиран и уъркшоп на тема „Позитивно УЧР“.