Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва по традиция с научноприложна кръгла маса Международния ден на специалистите по управление на човешки ресурси. „Управлението на човешките ресурси – ключови предизвикателства и модели в реална среда“ е темата на тазгодишния форум, организиран от Центъра за лидерство и публични политики /ЦЛПП/ при авторитетния пловдивски вуз. Събитието ще се проведе на 19 май (петък) от 11 часа във ВУСИ.

Мото на научноприложната кръгла маса е мисълта на немския философ Фридрих Ницше, че: „Най-добрият начин да започнеш деня е, събуждайки се сутрин, да си помислиш колко хубаво е да донесеш радост поне на един човек днес!“. Инициативата е част и от програмата за отбелязване на 20-ата годишнина от създаването на ВУСИ.

Програмата на научноприложна кръгла маса е със специалното участие на старши комисар Георги Кандев – директор на ОДМВР – Благоевград, комисар Емил Стоилков – началник в ОЗ „Охрана” – Кюстендил към  Главна дирекция “Охрана” София, Министерство на правосъдието, и Константин Чорбаджийски – Head of Operations & Managing Director на UK компанията Godel Technologies Europe за България. Модератор на научния форум е ръководителят на ЦЛПП проф. д-р Валентин Василев.

Съгласно тематичната насоченост, основният фокус на научноприложната кръгла маса са специфичните предизвикателства пред управлението на човешките ресурси в съвременната организация. Ще бъдат представени както актуални тенденции и нормативни предизвикателства,  така и добри практики и идеи от практиката на лекторите. Главната цел на форума е да фокусира вниманието на участниците към важността на познаването на спецификата и важността на управлението на човешките ресурси в съвременна делова среда.

В научното събитие ще се включат студенти и докторанти от ВУСИ, специалисти от практиката чрез връзки с техните професионални общности и организации, НПО, представители на държавни институции и други. Участниците във форума ще получат сертификати за участие от Центъра за лидерство и публични политики при ВУСИ.