Висшето училище по сигурност и икономика и Асоциацията на българските лидери и предприемачи работят по процес на взаимно сътрудничество между двете институции. В момента тече финализиране на договора за целта. Идеята е обединяване на усилията за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на висококачествено подготвените студенти на ВУСИ.

В тази връзка Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) кани студентите на вуза да се включат в 6-ото издание на предприемаческия курс АBLE Weekend Activator. Той се организира съвместно с община Бургас и ще се проведе между 21 и 23 юли.

Курсът дава възможност на 30 млади и активни хора да развият своите идеи до реални работещи проекти или бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни студенти да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси или социални инициативи.

За всеки екип е предвиден индивидуален ментор, който да подкрепи работата на студентите с персонализирани съвети и насоки. Менторите са предприемачи и професионалисти с опит в най-различни сфери – от продуктови иновации, дигиталните трансформации, създаване на технологични продукти, маркетинг, бизнес развитие и много други.

Срокът за кандидатстване е до 10 юли.

Кандидатстването е на:

https://activator.bg/able-weekend-activator-overview-details

Ето и няколко от 30-те идеи развити в предишни издания:

  • Софтуер за видео комуникация между незрящи и доброволци с цел подобрение на ежедневието им.
  • Вертикална градина, с която модерният човек ще може лесно, бързо и удобно да отглежда листни зеленчуци и дребни плодове в домашни условия и контролирана среда.
  • Приложение за справяне със ABS синдром, което помага на потребителите си да водят по-здравословен начин на живот.
  • Мобилно приложение, което подпомага за защитата ни срещу хакерски атаки и предоставя възможност за сигнализиране на такива.
  • Платформа, на която потребителите ще могат да продават своите дрехи в излишък, да получават консултация за цената на дрехата и да създадат общество, което иска да намали текстилния отпадък и да помогне на околната среда.
  • Ежегоден тясно специализиран летен лагер за кариерно ориентиране и меки умения на ученици 16 – 19 години.