„Като образователна институция с висок академичен авторитет и дух, Висшето училище по сигурност и икономика има за съществен приоритет индивидуалния подход към всеки зрелостник“ – заяви главният секретар доц. д-р Атанаска Тунтова пред средношколци в Пазарджик. Тя заедно с мениджъра „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич бе на работна визита като част от провежданата кандидатстудентска кампания 2024/25 в 7 професионални и средни училища в Пазарджик.

„В Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт активният интерес към криминалистиката и киберсигурността сред дванадесетокласниците не е случаен“ – сподели екипът на висшето училище. Между двете образователни институции съществува дългогодишно партньорство. Затова и средношколците от петте паралелки с профили по съдебна администрация, икономическа информатика, митническа и данъчна администрация и оперативно счетоводство наблюдаваха с внимание видео презентацията с актуалните нови бакалавърски специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Те заявиха своята готовност да посетят ВУСИ и да се запознаят с практическите възможности за качествено обучение в специализираните кабинети по електронно стрелбище, бойни изкуства и криминалистика. Посещението в ПГИМ бе осъществено с подкрепата на директора Таня Благова, зам.-директора по учебна дейност Ана Павлова и психолога Радостина Николова.

Учениците от всички паралелки на 12-ти клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника, със съдействието на зам.-директора по учебна дейност Лиляна Пиперова, също поставиха редица въпроси по време на присъствената презентация за ранното записване и онлайн кандидатстването във висшето училище.  Чрез тази съвременна и удобна процедура те могат да кандидатстват още преди да са завършили средното си образование и да си запазят място в предпочитани от тях специалности.

ВУСИ осигурява модерни перспективи за високи доходи и успешна професионална реализация пред бъдещите зрелостници с актуалната си 6-годишна акредитация, посочиха представителите на висшето училище пред дванадесетокласниците от петте паралелки с профили „Приложно програмиране“ и „Програмно програмиране“ на Профилираната математическа гимназия „Константин Величков“. Учениците се интересуваха от високата експертиза и безспорния авторитет на преподавателския състав на вуза, както и от умелото съчетаване на теоретичните и практическите знания още по време на следването. Визитата в ПМГ бе реализирана с посредничеството на зам.-директора по учебна дейност Надежда Кордова.

Водещата цел на ВУСИ също в проведените разговори с директора Иванка Ваклинова на Профилираната гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, с директора инж. Петя Иванова на Професионалната гимназия по строителство и архитектура, с директора Наталия Александрова  и зам.-директора по учебна дейност Иванка Дамянова на СУ „Георги Бенковски“ и с директора Георги Георгиев и зам.-директора по учебната дейност Дарена Трошанова-Франгова на Спортното училище с планирани предстоящи презентации е бъдещите зрелостници да направят най-качествения избор за висше образование, за да реализират пълноценно своите професионални стремежи.

На всички учебни заведения бе предоставен разнообразен комплект от информационни материали за висококачественото обучение във висшето училище, дело на Издателски комплекс ВУСИ.