Шест пазарджишки училища посети екип на Висшето училище по сигурност и икономика на 19 април. По време на визитите си директорът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен и мениджърът КСД Илина Георгиева представиха възможностите за качественото обучение в престижния пловдивския вуз.

Бъдещите зрелостници от Професионалната гимназия по механоелектротехника задаваха по време на присъствената презентация много въпроси и проявиха голям интерес към разнообразието от актуалните бакалавърски специалности в трите професионални направление по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Те се интересуваха от онлайн кандидатстването във ВУСИ и от възможността да си запазят желаната от тях специалност преди завършването на средното образование. Посещението в ПГ по механоелектротехника се осъществи с любезното съдействие на зам.-директора по учебно-производствена дейност Цонка Симеонова.

В Спортното училище в Пазарджик представителите на вуза проведоха среща разговор с неговия директор Георги Георгиев, който е с впечатляваща биография на спортист. Състезател на ЦСКА, двукратен световен шампион по самбо от Санкт Петербург (2003) и София (2006), двукратен европейски шампион по самбо от София (1999) и Албена (2003), многократен медалист от световни и европейски първенства по Самбо. Бронзов медалист по джудо е от олимпиадата в Атина (2004), категория до 66 кг. Георги Георгиев е почетен гражданин на Пазарджик.

Водещата цел на екипа на ВУСИ във всички проведени разговори и посещения в Профилираната математическа гимназия „Константин Величков“ със зам.-директора Величка Милева, с директора Велка Недялкова на Езиковата гимназия “Бертолт Брехт”, както с представители на Профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков “  и Професионалната гимназия по строителство и архитектура е дванадесетокласниците да направят най-подходящия избор на висше образование и да реализират своите мечти за предпочитана професия.

На всички учебни заведения е предоставена богата палитра от информационни материали за висококачественото обучение във висшето училище, дело на Издателски комплекс ВУСИ.