Екип на Висшето училище по сигурност и икономика бе на делова визита в ПГ „Цар Иван Асен II” в Асеновград. Преподавателят в авторитетния пловдивски вуз доц. д-р Руси Янев, когото академичните среди помнят и като ректор на Академията на МВР, помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров, мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Илина Георгиева и председателят на Студентския съвет Илиян Илиев разговаряха с директора Йордан Диков и дванадесетокласниците на престижното училище.

Срещата бе изпълнена с важна информация за висококачественото образование във ВУСИ с разнообразието от бакалавърски и магистърски специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление.

Бъдещите зрелостници бяха силно заинтересовани от знанията и опита, които им представиха доц. д-р Янев и Илиян Илиев. Директно от висококвалитетния професионалист те научаваха как от теорията се преминава към практиката, как от личната сигурност се отива към националната, както и за същността на организираната престъпност и наркотрафика. Председателят на Студентския съвет, който следва киберсигурност, им разказа за възможността като възпитаници на ВУСИ да изучават специалността си по Еразъм в чуждестранни университети, каквато той има в близко време. Сподели им, че Съветът е добре организиран и работещ екип, който защитава интересите на студентите във вуза както на национално, така и на международно ниво, и ги насърчи с откровението: „Ще се радвам да ви видя като част от нас!“

Как могат да кандидатстват още сега преди да са завършили средното си образование и да се включат в ранното записване във висшето училище, им обясни мениджърът КСД Илина Георгиева. Тя ги запозна и с онлайн кандидатстването, което се прави и през мобилен телефон, с възможност за запазване на предпочитана от тях специалност.

Помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров им описа модерната база на ВУСИ, която отговаря на съвременните стандарти за престижен образователен и научен център, гарантиращ високо европейско ниво на учебния процес.

По време на визитата бе уточнено и подписването на договор за сътрудничество между двете институции.