При активен интерес към модерното обучение във Висшето училище по сигурност и икономика премина срещата на дванадесетокласниците от Спортното училище в Пазарджик с директора „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен и мениджъра КСД Илина Георгиева.

Бъдещите зрелостници се запознаха обстойно с атрактивните бакалавърски специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Те са впечатлени от високото академично ниво на преподавателския състав във висшето училище и от реализираните инициативи на неговата сплотена студентска общност.

Екипът на ВУСИ ги информира също как могат да кандидатстват още преди да са завършили средното си образование и да се включат в ранното записване в пловдивския вуз. Учениците се запознаха и с онлайн кандидатстването, както и с възможността за запазване на предпочитана от тях специалност. Те приеха със задоволство и възможността в Дните на кариерата и на отворените врати да разгледат и модерната база на ВУСИ, която отговаря на съвременните стандарти за престижен образователен и научен център, гарантиращ високо европейско ниво на учебния процес.

Припомняме, че в края на април представителите на вуза проведоха по темата и среща разговор с директора на Спортното училище в Пазарджик Георги Георгиев, който е с впечатляваща биография на спортист. Той е състезател на ЦСКА, двукратен световен шампион по самбо от Санкт Петербург (2003) и София (2006), двукратен европейски шампион по самбо от София (1999) и Албена (2003), многократен медалист от световни и европейски първенства по Самбо, бронзов медалист по джудо от олимпиадата в Атина (2004), категория до 66 кг. Георги Георгиев е почетен гражданин на Пазарджик.