Дванадесетокласниците от СУ „Отец Паисий“ в Стамболийски изявиха огромно желание да посетят ВУСИ в Дните на кариерата и отворените врати. Те задаваха многобройни въпроси близо два часа по време на присъствената презентация за вуза, представена им от председателя на Студентския съвет Маргарита Моллова.

Като възпитаник на стамболийското училище в часа с бившия си класен ръководител Красимира Грозданова, тя им вдъхна увереност, че мечтите за пълноценна кариера се сбъдват при информиран образователен избор. Председателят на студентската общност разказа за бакалавърските специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление, както и за прекрасната модерна база на висшето училище. Подчертавайки успехите на възпитаници на ВУСИ в община Стамболийски, тя сподели и за интересната дейност на Студентския съвет и за възможностите за придобиване на нови знания и приятелства и по линия на европейската образователна програма „Еразъм+“.

Заедно с нея бъдещите зрелостници разгледаха сайта и социалните мрежи на ВУСИ, запознаха се с процедурата по ранно записване с есе и онлайн кандидатстване в рамките на минута време и през мобилен телефон.

Те отбелязаха и Деня на розовата фланелка, като подкрепиха приятелството и толерантността в обществото ни.