Помощник-ректорът на Висше училище по сигурност и икономика гл. ас. Иван Петров и мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Илина Георгиева посетиха СУ „Димитър Матевски“ в Пловдив.

Те се срещнаха и разговаряха с учениците от 12 клас. По време на присъствената презентация бъдещите зрелостници бяха запознати с възможностите за обучение в бакалавърските специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление във вуза. „За нас е важно всеки зрелостник да направи информиран избор за бъдещото си професионално висше образование“ – увери ги помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров  и им разказа за историята, традициите и новостите във висшето училище.

Мениджърът КСД Илина Георгиева обясни на дванадесетокласниците процедурата по ранното записване и онлайн кандидатстването във ВУСИ, чрез което те могат да кандидатстват още преди да са завършили средното си образование. Така ще могат и да си запазят място в предпочитани от тях специалности.

Екипът на Висше училище по сигурност и икономика покани бъдещите зрелостници на традиционните майсторски класове, които се провеждат в момента в Дните на кариерата и на отворени врати. Отправена бе и благодарност към директора на СУ „Димитър Матевски“  Мариана Златанска за любезното съдействие при организирането и провеждането на присъствената презентация на вуза.