За „избора на изключително качественото образование във ВУСИ и как се кандидатства в него“ разговаряха представители на утвърдения пловдивски вуз с дванадесетокласници в Спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София. Преподавателят доц. д-р Руси Янев, ръководил Академията на МВР, директорът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен и мениджърът КСД Илина Георгиева се срещнаха с временно изпълняващия длъжността директор Стефан Стефанов, зам.-директора по административно-стопанска дейност Светослава Ангелова  и бъдещите зрелостници.

Екипът на ВУСИ представи съвременните и разнообразни бакалавърски програми в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Учениците се запознаха с процедурата по ранното записване, чрез което могат да си запазят предпочитана от тях специалност, необходимите документи за кандидатстване и възможностите за подаването им онлайн.

Дванадесетокласниците от доказалото се във времето елитно училище с постиженията на свои възпитаници – олимпийци на България, сред които  най-успешният ни олимпийски състезател Мария Гроздева и спортният министър Весела Лечева, бяха впечатлени от 20-годишните традиции и постижения на висшето училище, както и от високата експертност на преподавателите в него.  С многобройни  успехи от забележителната си професионална кариера доц. д-р Руси Янев ги запозна с теоретични моменти от националната сигурност, противодействието на престъпността – организирана и икономическа, както и с прането на пари.

„С възходящата кариера на успешно дипломиралите се във ВУСИ, доказваме непрекъснато, че сме сред лидерите във висшето образование“ – сподели екипът ни на взелите решение да следват във вуза.

Предстоят презентации и в столичните 68 СУ “Академик Никола Обрешков“, Професионална гимназия по транспорт и  125 СУ „Боян Пенев“, на чиито ръководства и ученическа общност беше предоставена богата палитра от информационни материали за обучението във висшето училище, дело на Издателски комплекс ВУСИ.