Проф. д.н. Любомир Тимчев впечатли бъдещите зрелостници от Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив с демонстрация на арест и обиск на заподозрян като важни практически детайли от професионално обучение по сигурност във Висшето училище по сигурност и икономика. Заедно с помощник-ректора гл. ас. Иван Петров, мениджъра „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Илина Георгиева и зам.-председателя на Студентския съвет Христина Чавдарова, той гостува на три класа дванадесетокласници при представянето на актуалните предмети в бакалавърските програми в трите професионални направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление, които могат да се изучават във ВУСИ.

По време на срещата учениците научиха за изключително важната роля на сигурността в личното и професионалното ежедневие. „Образованието, сигурността и икономиката са от първостепенно значение за всеки човек и за обществото като цяло“ – подчерта проф. д.н. Тимчев.

Помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров ги информира, че ВУСИ стартира на 24 март, петък, от 10 часа традиционните си майсторски класове в рамките на кандидатстудентската кампания 2023/24 именно с лекция на проф. д.н. Тимчев на тема „Използване на оръжие от полицейските органи“. „Ще бъде много интересно, елате и ще се убедите сами“- призова ги той.

Мениджърът КСД Илина Георгиева запозна учениците подробно с ранното записване във вуза и с онлайн кандидатстването, което може да се направи и през мобилен телефон. Бъдещите зрелостници проявиха изключителен интерес към възможността, че по такъв начин, могат да си запазят предпочитана от тях специалност.

Екипът на ВУСИ благодари на директора на СУ „Васил Левски“ Ружка Генова и зам.-директора по учебна дейност Величка Мицина за оказаното съдействие при реализиране на присъствената презентация на вуза.