Екип на Висшето училище по сигурност и икономика посети Община Куклен в поредицата от срещи, посветени на представянето на възможностите на вуза за образование и кариерно израстване. Мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ на висшето училище Илина Георгиева разговаря с председателя на местния парламент Елена Филева по разнообразието от бакалавърски и магистърски специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество между двете институции. Престижните международни научни форуми и различните проекти, осъществени от ВУСИ, бяха представени и на срещата с експерта по програми и проекти на Община Куклен Илия Димов, който е началник отдел „ПП, ОС, МП, ЕТТ, ОМПС и ГР“ в местната администрация.

Заедно с екипа си мениджърът КСД посети в Куклен също СУ „Отец Паисий“ и Професионалната гимназия по селско стопанство, за да се запознаят техните представители с образователните възможности, които ВУСИ предлага на своите студенти.

Поредицата от посещения продължиха в Крумово в община „Родопи“ и в Катуница в община Садово. В садовската общинска администрация екипът на вуза  разговаря с главния експерт по образование и култура Николина Йорданова, както и посети Професионална селскостопанска гимназия в града с нейния директор Димитър Йорданов.

По време на срещите бяха представени и курсовете на Центъра за квалификация и преквалификация и Центъра за професионално обучение на ВУСИ.