„Бъдещите зрелостници в София проявяват винаги изключителна любознателност към висококачественото обучение във Висшето училище по сигурност и икономика“ – споделят впечатленията си от посещенията по повод провежданата кандидатстудентска кампания 2023/2024 в четири столични училища през изминалата седмица директорът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ на авторитетния пловдивски вуз Ани Хосен и мениджърът КСД Илина Георгиева.

Така в 128 СУ „Алберт Айнщайн” учениците от 11 и 12 клас задаваха много по време на презентацията на висшето училище за историята, традициите и възможностите за обучение в атрактивните и модерни бакалавърски специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Впечатлени от модерната база, те заявяваха, че именно в такава среда искат да следват висшето си образование.

Бъдещите зрелостници от профилираната паралелка по софтуерни и хардуерни науки, базирайки се на своята допълнителна подготовка в сферата на информационните технологии и сигурността на информацията в киберпространството, поставяха много въпроси за предметите на обучение и възможностите за успешна кариера със специалности като киберсигурност, корпоративна сигурност, национална сигурност, противодействие на тероризма, криминалистика, митническо разследване и разузнаване, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, управление на софтуерните технологии, управление на бизнес информационните технологии и други. Учениците се интересуваха за ранното записване във ВУСИ, чрез което си запазват и предпочитаната специалност на обучение.

Екипът на ВУСИ благодари на директора на 128 СУ “Алберт Айнщайн” Юлиян  Плачков за оказаното съдействие при реализиране на присъствената презентация на вуза.

Директорът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен и мениджърът КСД Илина Георгиева поздравиха от името на ръководството на ВУСИ с патронния празник директора на 81 СУ „Виктор Юго“ Елена Налбантова и предоставиха за дванадесетокласниците богат комплект от рекламни материали за квалитетното обучение във вуза. Те се срещнаха и разговаряха също със зам.-директорите по учебна дейност на 39 СУ “Петър Динеков” Янка Караджова и Саша Петрова на 144 СУ „Народни будители“ относно кариерното развитие и възможностите за професионално усъвършенстване чрез разнообразието от бакалавърски и магистърски програми и квалификационни курсове на ВУСИ.