Висшето училище по сигурност и икономика взе участие в празничното отбелязване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, организирано от Община Пловдив.

Представители на Студентския съвет на вуза се включиха в честването на делото на двамата равноапостоли и техните ученици на пл. „11 май“ пред Хуманитарната гимназия.

От името на ръководството, на преподавателите и на студентите на висшето училище, те поднесоха венец на поклон и благодарност пред паметника на светите братя Кирил и Методий.

След което се присъединиха към традиционното празнично шествие с участието на ръководни представители на държавни и местни институции, на Българската православна църква, на пловдивските училища и на много граждани.

„Продължаваме да изразяваме признателността на студентите на ВУСИ към бележитите личности с безспорен принос за развитието на България и да я съхраняваме в прекрасни фотографии заедно с колегата Денис Динев. Те ще бъдат включени в студентска фотоизложба, посветена на предстоящата 20-годишнина на висшето училище през месец ноември“ – сподели председателят на Студентския съвет Илиян Илиев.