„Поздравления за ВУСИ и неговия президент проф. д.п.н. Георги Манолов за чудесната инициатива в подкрепа на младите семейства и техните деца“ – споделя своята признателност студентката Мария Вълчева.

Семейството на второкурсничката по национална сигурност и дъщеричката й са подпомогнати финансово по линия на социалната политика на ВУСИ в подкрепа на студентските семейства с новородени деца.

„Предвид трудните времена и живота в България в момента тази благородна инициатива е голяма помощ за всяко семейство“- посочва Мария Вълчева. Тя допълва, че в най-прекрасния момент в живота на всеки родител подкрепата от ВУСИ е незаменима.

„Сърдечни благодарности на целия екип от професионалисти и най-вече на проф. д.п.н. Георги Манолов. Продължавайте да мотивирате младите семейства да създават нов живот.“ – подчертава второкурсничката.

ВУСИ е първото висше училище в страната, което реализира подобна финансова подкрепа за своите възпитаници. При създаване на семейство те получават еднократно помощ от 1500 лв. и 1000 лв. за новородено дете. От началото на годината досега инициативата зарадва вече 7 дечица и техните семейства.