Стартира благородната инициатива на ВУСИ в подкрепа на студентските семейства с новородено бебе. Мъничката Рая и нейното семейство бяха зарадвани с финансово подпомагане от академичното ръководство на висшето училище.

Майка на момиченцето, родено на 4 декември 2023 година в Пловдив, е третокурсничката Гергана Сребрева. Тя учи криминалистика и избира ВУСИ, защото иска да се реализира пълноценно в системата на националната сигурност. „Към момента дори и държавата не осигурява такава помощ за новородените дечица“ – споделя студентката. „Поздравления за проф. д.п.н Георги Манолов и ВУСИ за инициативата в подкрепа на младите семейства. Предвид трудните времена и животът в България в момента, тази благотворителна инициатива е голяма помощ за всяко семейство“ – подчертава третокурсничката.

Припомняме, че президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов обяви поредната благородна инициатива по повод 20-годишнината на вуза, а именно, че студентите, които създадат семейство ще получат еднократно помощ по 1500 лв. и 1000 лв. за новородено бебе. По този начин ВУСИ стана първото висше училище в страната, което реализира такава социална помощ за младите студентски семейства.