Студенти  и представители на Кандидатстудентския център на Висшето училище по сигурност и икономика бяха част от кампанията “България те иска” – “Кариера и живот – защо в България”. Популярният форум за кариерно развитие се състоя на 11 февруари в Пловдив и бе посетен от мнозина млади хора.

На място възпитаниците на ВУСИ можаха да се срещнат с компании и от Пловдив и региона, които търсят висококачествено подготвени кадри и предлагат възможности за кариерно развитие. По време на кратките беседи студентите впечатлиха със своята подготовка и ясна визия как искат да се реализират на пазара на труда.

Екипът на Кандидатстудентския център на висшето училище осъществи необходимите контакти с потенциални работодатели. Предстоят разговори за подписване на меморандуми на сътрудничество с цел младите хора да бъдат стимулирани да останат да живеят в страната, да работят и градят кариера тук.

Сред лекторите на форума бяха популярни личности от сферите на бизнеса, изкуство и спорта, които разказваха своите лични истории по пътя към успеха и даваха пример на младите хора как човек може да бъде полезен за развитието на България.