Висшето училище по сигурност и икономика се включи по традиция в тържественото отбелязване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, организирано от Община Пловдив.

Студенти на вуза взеха участие в честването на делото на двамата равноапостоли и техните ученици на пл. „11 май“ пред Хуманитарната гимназия.

От името на академичното ръководство, на преподавателите и на своите колеги, председателят Маргарита Моллова и Денис Динев от Студентския съвет заедно с Еразъм+ координатора Борис Зарков поднесоха венец на признателност и дълбок поклон пред паметника на светите братя Кирил и Методий.

„Днес честваме нашата писменост и култура, както и стремежа ни към знание и просвета“ – сподели председателят на студентската общност на вуза. „Искрено почитаме и се възхищаваме на  делото на нашите първоучители и просветители, на приноса ни към европейската и световна цивилизация и носим категорично своята отговорност, че трябва да ги съхраняваме и развиваме в изпълнения с предизвикателства съвременен свят“ – подчерта тя.

Представителите на ВУСИ се включиха също в последвалото празнично шествието с участието на ръководни представители на държавни и местни институции, на Българската православна църква, на много ученици и граждани.