Средношколците в Асеновград засипаха с многобройни въпроси екипа на Висшето училище по сигурност и икономика по време на провежданите срещи като част от презентиращата програма за новата кандидатстудентска кампания 2024/25 година.

Преподавателят във ВУСИ проф. д-р Михаил Михайлов и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич осъществиха поредица от присъствени презентации на вуза в Професионалната гимназия „Цар Иван Асен II”, СУ „Св. св. Кирил и Методий” и Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии “Св. Димитрий Солунски”.

Със съдействието на директора на ПГ ” Цар Иван Асен II” Йордан Диков, те се срещнаха с дванадесетокласниците от паралелките по компютърна техника и технологии, електрообзавеждане на производството, мехатроника и металургия на цветни метали. Учениците се интересуваха от възможността да посетят ВУСИ в Дните на отворените врати всеки петък и събота и на място да научат подробности за двете форми на обучение в бакалавърските специалности по национална сигурност, икономика и администрация и управление.

В СУ “Св. св. Кирил и Методий” с подкрепата на директора  Иван Костадинов екипът разговаря с  бъдещите зрелостници от паралелките по природни науки, софтуерни и хардуерни науки, чужди езици и предприемачески профил. Специализираните кабинети и зали по информационни технологии, охранителна сигурност и електронно стрелбище провокираха любопитството на средношколците и те задаваха многобройни въпроси за предимството на ВУСИ в обучението пред държавните вузове.

В ПГ по ХВТ учениците поискаха да научат подробности за ранното кандидатстване и възможностите за посещение на майсторски клас в областта на киберсигурността и изкуствения интелект, който е част от традиционните инициативи на ВУСИ.