Председателят и зам.-председателят на Студентския съвет на ВУСИ Маргарита Моллова и Мария Паула Делииванова се срещнаха в рамките на информационната кампания „Училището свърши, сега накъде?“ с гимназисти в Дупница. Заедно със своя колега Петър Костов от първи курс „Киберсигурност“ и инспектора „Кандидатстудентски дейности“ и Еразъм координатор Борис Зарков те разговаряха с бъдещите кандидат-студенти за актуалните възможности за обучение в разнообразните специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление на ВУСИ.

Представителите на висшето училище информираха бъдещите зрелостници, част от които проявиха специален интерес към професионалната подготовка по киберсигурност и криминалистика, също как могат още преди да са завършили средното си образование да кандидатстват и да се включат в ранното записване на пловдивския вуз.

Учениците се запознаха и с онлайн кандидатстването, както и с възможността за запазване на предпочитана от тях специалност. Те заявиха готовност да посетят ВУСИ в Дните на кариерата и на отворените врати, за да разгледат и модерната учебно-материална база на висшето училище, отговаряща на съвременните образователни стандарти.

Информационната кампания за университетите в България „Училището свърши, сега накъде?“ се организира традиционно от Ротаракт клуб Дупница.