„Продължава да расте интересът към посещенията на Кандидатстудентския център на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив и областта“ – информира помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров. Той споделя, че по време на присъствената презентация по повод провежданата кандидатстудентска кампания 2023/24 в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града под тепетата бъдещите зрелостници са задавали много въпроси за висококачественото обучение, което вузът предлага в професионалните направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление.

Дванадесетокласниците са проявили изключителен интерес към възможността, ако направят своя избор сега, че могат да кандидатстват във Висшето училище по сигурност и икономика още преди да са завършили средното си образование. Така те могат да си осигурят място в предпочитани от тях бакалавърски специалности.

Прекрасните си впечатления от успешната професионална реализация на свои приятели, завършили Висшето училище по сигурност и икономика, споделяха млади хора в села в общините „Родопи“ и „Марица“. Цалапица, Костиево, Радиново, Царацово, както и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Калековец бяха част от посещенията в презентиращата програма на представителите на Кандидатстудентския център.

С изключително внимание към атрактивното и актуално образование във ВУСИ те бяха приети също в общинската администрация на Стамболийски и в местното СУ „Отец Паисий“.