ВУСИ записа първите студенти за учебната 2016/2017 година

Jan 18, 2016

Висшето училище по сигурност и икономика записа първите студенти за учебната 2016/2017 година. Младите хора едва са изчакали отминаването на Коледните и Новогодишни празници и още в първите дни на януари са подали документи в едно от най-елитните висши училища не само в Пловдив и региона, но и в цялата страна.

Искаме още отсега да подсигурим бъдещето си, заявиха някои от вече записаните студенти. Те не крият гордостта си, че ще се обучават в супер модерната база на ВУСИ по актуализирани учебни програми, изцяло съобразени с изискванията на МОН и в унисон с последните световни тенденции във висшето образование. Убедени сме, че качественото образование, което през годините се превърна в символ на вуза, ще ни отвори много врати, заявиха младите хора. И допълват, че добрата диплома, реализацията на пазара на труда и пълноценното изживяване на годините като студенти, са еднакво важни за тях. Знаем, че във Висшето училище по сигурност и икономика ще получим всичко това, тъй като сме разговаряли с наши познати, които вече са завършили вуза. Те потвърдиха отличното партньорство на ВУСИ с работодателите и се похвалиха с приятелствата и контактите, които са създали по време на обучението си, заявяват вече записаните студенти.

Убедени сме, че кандидатстудентската кампания ще бъде успешна, категоричен е президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов. „Създали сме организация, която максимално да облекчи записването на желаещите да учат при нас”, разкрива той и уточнява, че младите хора масово използват on-line формата за кандидатстване, когато нямат възможност да посетят офисите в София, Пловдив и Хасково. Вече има и редица запитвания от чуждестранни студенти, които искат да получат престижна диплома от Висшето училище по сигурност и икономика, допълва проф. Манолов. Вузът е сключил договори за сътрудничество с няколко университета от Балканския полуостров и Европа и интересът продължава да расте. Работим активно върху възможността за обмен на студенти и преподаватели, заяви президентът на ВУСИ.

Учебният процес е оптимизиран по начин, който да гарантира придобиването на необходимите теоретични и практически умения от студентите. „Дългогодишната пряка връзка с бизнеса показа, че фирмите все повече очакват от университетите да се съобразяват с реалното търсене на кадри и ние сме го направили. Това е много добра новина за всички наши студенти – бъдещи и настоящи, защото след това ще почукат на отворени врати”, категоричен е проф. Манолов. Друга линия, по която работим, е придобиването на гъвкави умения, допълва той. Това е широк набор от качества, които са от особена важност за реализацията и общуването с околните. Става върос за комуникативност, отговорност, способност да се работи в екип, на което се учат студентите във ВУСИ. Те са ключови за бъдещата им кариера и определящи за перспективата след време да заемат ръководни постове или дори да стартират собствен бизнес. Не са много университетите, които осигуряват толкова солидна и широка база на бъдещите висшисти и с гордост мога да заявя, че ВУСИ е сред тях, категоричен е проф. Манолов.

Доказателство за това дава и Рейтинговата система за 2015 година, в която вузът за поредна година се изкачва в класациите. Данните показват, че средният месечен осигурителен доход на завършилите професионално направление „Администрация и управление” е с до 127 лв. по-висок, в сравнение с тези, завършили други вузове в Пловдив и областта.

Подобна е и картината в професионално направление „Икономика”, където ВУСИ отново е сред регионалните лидери. Рейтинговата система сочи, че процентът на регистрираните безработни в национален мащаб е значително по-нисък от средния за страната. Вижда се още, че в това професионално направление Висшето училище по сигурност и икономика стои уверено пред редица други университети в страната.

Уникалното за Пловдив и региона професионално направление „Национална сигурност” се предлага само и единствено във ВУСИ. Дипломираните специалисти се очертават като едни от най-търсените на пазара на труда и безработицата сред тях е изключително ниска.

Още при старта на кандидатстудентската кампания Висшето училище по сигурност и икономика се очертава като мотивираният и оправдан избор на качествен вуз. За поредна година ВУСИ дава възможност на младите хора навреме да помислят за бъдещето си и да вземат информирано решение. Подадена е ръка към всички, желаещи съвременно модулно обучение, устойчива и дългосрочна заетост след дипломиране и по-висок стандарт на живот. Пълна информация за специалностите и начините за кандидатстване можете да намерите на www.vusi.bg, където можете да се запишете и on-line.