Поредната инициатива на Центъра за лидерство и публични политики при ВУСИ предизвика огромен интерес

Mar 7, 2022

Дигиталният workshop на тема „Публичен мениджмънт, устойчиво развитие и лидерство“, който премина под мотото „Трябва да горите от една идея, един проблем, една несправедливост, които искате да поправите. Ако не сте достатъчно встрастени от самото начало, никога няма да успеете“, привлече интереса на студенти, работещи и експерти от различни сфери.

Сред гостите на събитието бяха обществените посредници на Стара Загора и Бургас, към които модераторът на срещата проф. д-р Валентин Василев изрази специалната си благодарност за участието.

Модераторът и ръководител на Центъра за лидерство и публични политики проф. Василев откри срещата с презентация на тема „Публичен мениджмънт 4.0. – между визии и реалности“, която даде и началото на една задълбочена и стойностна дискусия.
За „Ролята на Института по публична администрация в развитието на лидери. Добри практики“ пред присъстващите говори Павел Иванов – изпълнителен директор на Института по публична администрация към Министерския съвет , а изпълнителният директор на Сдружение на Югозападните общини Любица Томова представи темата за „Визията за развитие на общините и ролята на лидерството“.

Срещата продължи с лекция на тема „Добри практики от Община Карлово в управлението на човешките ресурси“, водена от Стефан Стефанов и Деана Доралийска от Община Карлово, които пък засегнаха някои от добрите практики, които прилагат в ежедневието си и резултатите, които те дават в сферата на управлението на човешките ресурси.

Последното представяне във форума бе Милена Андреева – директор на дирекция “Младежки политики” към Министерство на младежта и спорта на тема „Кариерно развитие и лидерство в публичния сектор. Поглед отвътре“, която също даде практически примери за развитието на лидерството, силните му черти и начинът, по който изглежда лидерството в сферата на публичния сектор днес.

Темата за лидерството предизвика участниците в събитието да вземат думата и да изразят мнението си, което всъщност е и една от основните цели на инициативите на ЦЛПП – да провокира интереса и да подтикне към действие както студентите, които тепърва ще се развиват в професионален план, така и да даде възможности за нов поглед на експертите, утвърдили своя професионализъм през годините.