Юбилейната 10-а учебна година в КИА бе официално открита

Sep 10, 2013

Юбилейната десета учебна година в Колежа по икономика и администрация – Пловдив беше открита официално на 10 октомври 2013 г., от 11 часа в първа аудитория на висшето училище с музикален поздрав на детска вокална формация „Омайниче” при Военен клуб – гр. Пловдив.

Тържествената церемония бе открита от президента на колежа проф. д.п.н. Георги Манолов. Тържествено академично слово към първокурсниците произнесе председателят на настоятелството на КИА проф. д.и.н. Тончо Трендафилов. Официален гост на тържеството бе г-н Венцислав Каймаканов, Областен управител на гр. Пловдив, който също отправи пожелания за успех на студентите през новата учебна година. „Младите хора живеят в интересно време и пред тях се откриват много възможности, които са не само предизвикателство, но и отговорност”, допълни г-н Каймаканов. Събитието уважиха много преподаватели и гости.

„Науката е велика сила, но само когато обслужва обществения интерес. В основата на обществото е личностното начало, човешките взаимоотношения и именно те са изворът на благополучието” с тази мисъл започна приветствието си проф. Трендафилов. „През хилядолетната си история човечеството се е стремяло да реши три основни въпроса: кой съм, какъв искам да стана – въпросът за себеполагането и какво мога да направя в реално време – постижимите цели и тяхната реализация” – с тази житейска философия доайенът на икономическата наука,  проф. Трендафилов напътства първокурсниците.

Поздравителен адрес до ръководството на колежа и всички бъдещи и настоящи студенти бе получен от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

Президентът на колежа проф. Манолов също пожела много успехи на новия юбилеен випуск и зарадва първокурсниците с думите, че те са избрали най-правилното и точно място, най-доброто висше училище в Пловдив – Колеж по икономика и администрация. „Убеден съм, че няма да забравите името на колежа, защото той не е просто институция, а храм на знанието, науката и духовността”, добави в заключение проф. Манолов.

Михаела Божилова, студентка от първи курс в специалност „Маркетниг”, редовно обучение, поздрави колегите си от името на тазгодишния випуск. „Радвам се, че съм тук днес, защото искрено вярвам, че Колежът по икономика и администрация ще ми даде знанията, уменията и способностите, които са необходими за успешна реализация в живота. Радвам се, че ще уча в един от най-престижните колежи на България. Моят апел е отговорно и искрено да следваме нашите най-добри помощници – нашите преподаватели, които предстоят да положат много усилия за нас в следващите 3 години, през които ние от ученици ще преминем в един по-висш етап от образованието ни – а именно професионалисти и зрели хора, способни и достойни личности на Република България!”, развълнува състудентите си първокурсничката.