Зам.-ректорът на ВУСИ доц. д-р Томо Борисов установи делови контакти в Тайланд

Dec 17, 2015

Ръководителите на Азиатския джу джицу съюз респектирани от професионализма във Висшето училище по сигурност и икономика.
Зам.-ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика доц. д-р Томо Борисов осъществи изключително ценни делови контакти в Тайланд. Експертът по сигурността беше в азиатската държава за извънредния конгрес на Световната федерация по джу джицу, който се проведе в края на 2015 година. На него участваха представители от 56 държави, като успоредно със заседанието се състоя и Световно първенство за мъже и жени, трениращи бойното изкуство. Мероприятията бяха организирани от Азиатски джу джицу съюз, съвместно с Тайландската федерация и с подкрепата на Азиатския олимпийски комитет.
Доц. д-р Томо Борисов разговаря с Генералния секретар на Азиатския джу джицу съюз г-н Фахад Али Алшамси и неговият заместник д-р Джафер Ал Мутафер. Експертите обстойно дискутираха развитието на самозащитата, както в рамките на Световната федерация, така и извън нея. Особено внимание беше обърнато на възможността за обучение на студенти от Обединените арабски емирства в магистърската програма по специалността „Международна сигурност и противодействие на тероризма”, която предлага само и единствено Висшето училище по сигурност и икономика. Тя беше представена и на престижен глобален форум в Гърция, където грабна вниманието на експертите. Интересът към специалността е изключително голям и вече има запитвания от няколко европейски университета и такива извън Стария континент. Те се интересуват от възможността за обучение на студенти, изнасяне на лекции и участие в общи програми.
Презентацията на зам.-ректора на ВУСИ привлече вниманието на ръководителите на Азиатския джу джицу съюз, които изразиха възхищението си от професионализма и високото ниво на работа във Висшето училище по сигурност и икономика. Фахад Али Алшамси и д-р Джафер Ал Мутафер отправиха покана към доц. д-р Томо Борисов да посети Абу Даби за подробна презентация и последващо конкретизиране на възможностите за взаимноизгодно сътрудничество.